Power-vrouwen

In maart was het Internationale vrouwendag, in mei was het Moederdag: vrouwen worden in het zonnetje gezet. Op onze vestigingen in Nijkerk, Rhenen en Nieuwegein zijn de vrouwen in de meerderheid. Een klein kijkje achter deze vrouwen.

Met een succesvol spelend Ajax in de Champions League en de Eredivisie, spannend tot de laatste wedstrijd, is voetbal bij ons gespreksthema van de dag. Max Verstappen die tot nu toe niet verder komt dan de vierde plek? Ook dat bespreken wij vol overgave. De één bokst, de ander heeft een voorliefde voor auto’s en de volgende, die pakt thuis zelf de boor in handen.

In ons werk hebben wij vaak te maken met beroepsstereotypering. Vrouwen op een technische binnendienst? Een man achter de receptie? Een vrouw als Financieel Manager? Deze denkbeelden gaan ver terug. Wij weten allemaal het verschil tussen mannen en vrouwen vanuit de oertijd. De man als jager, de vrouw verzorgster en organisator. De man focuste zich op één doel, de vrouw had verschillende ballen hoog te houden op het thuisfront. Deze kwaliteiten hebben zich voortdurend ontwikkeld, echter passen deze ouderwetse denkbeelden niet meer in de huidige samenleving.

Zijn mannen en vrouwen inmiddels hetzelfde? Nee, dat is zeker niet het geval. Het is wetenschappelijk bewezen dat zowel het brein als de fysieke gesteldheid van de man anders zijn dan die van de vrouw. Maar dit betekent niet dat vrouwen bepaalde vaardigheden of eigenschappen niet kunnen ontwikkelen over welke de man normaal gesproken zou beschikken (en vice-versa). Als arbeidsbemiddelaars en adviseurs is het ook aan ons om ons steentje bij te dragen aan een minder stereotyperende samenleving.

Wij zijn er zelf het voorbeeld van. Not your average women. Wij combineren alle kwaliteiten, interesses en persoonlijkheidseigenschappen om met een ieder te kunnen schakelen. Vanuit onze eigen identiteit, beoordelen wij mensen op hun kwaliteiten.

Hoe zie jij jezelf? Ik zie ons als power-vrouwen.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave