Overstappen naar een nieuwe baan: de uitdaging aangaan of blijven waar je zit? #durftespringen

Mijzelf de vraag stellen: wat zou ik nog meer kunnen en willen?

Overstappen naar een nieuwe baan? Die vraag heeft eenieder zichzelf wel eens gesteld. Ga ik die uitdaging aan of blijf ik zitten waar ik zit omdat dat zo vertrouwd voelt?

Het belang van netwerken en gesprekken voeren bij het vinden van een nieuwe baan.

Dat is mij vorig jaar overkomen. Jarenlang met veel plezier in een leuke baan gezeten, maar dan toch op een punt gekomen dat je een andere beslissing moet nemen. Mezelf de vraag gesteld: wat zou ik nog meer kunnen, wat zou ik leuk vinden, willen ze mij nog wel? Dat brengt heel wat denkwerk met zich mee. Lekker de natuur in en kilometers maken heeft mij geholpen met het doorhakken van de knoop! Ook heb ik in die tijd mijn netwerk hiervoor gebruikt, veel gesprekken gevoerd en de nodige tips meegekregen.

Het volgen van een loopbaantraject: ervaringen van anderen en de keuze voor Kamphorst Personeel

Één van die tips was het volgen van een loopbaantraject, daar heb ik veel goede verhalen over gehoord van mensen die daar echt iets aan gehad hebben. Zelf heb ik hier geen ervaring mee omdat na een intake bij Kamphorst Personeel al heel snel het balletje is gaan rollen. Vooraf had ik niet gedacht dat ik de functie zo leuk zou vinden, maar deze werd zo enthousiast gepresenteerd dat ik enorm getriggerd werd.
Na een kort beraad heb ik de stap gezet en ben in het diepe gedoken.

De stap zetten en in het diepe duiken: nieuwe energie krijgen en volop in ontwikkeling zijn

Gewoon het gesprek aangaan en getriggerd worden, weer nieuwe energie krijgen!
Tot op de dag van vandaag geen spijt van deze keuze. Wat is het leuk om in een andere omgeving, met een andere hectiek te werken. Nieuwe collega’s te leren kennen, vallen en weer opstaan, twijfelmomentjes, dat hoort er allemaal bij. Terwijl je jarenlang op de automatische piloot hebt gewerkt, ben je nu weer volop in ontwikkeling. Daar groei je van als mens.

Spring met me mee en doe de “Blij met je baan test” op onze website.

Overigens zijn we nog op zoek naar een leuke collega in Nijkerk! Dus ben je nieuwsgierig geworden, kijk dan gauw op onze website!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave