Kleurrijk!?

Hoe kleur jij je dag?

Misschien werk je al enige tijd in een vast team en loopt alles soepel. Misschien kan je als team juist nog wat verbeteren. Vul jij je collega goed aan? En hoe doet je collega dat bij jou?
Volgens de DISC theorie zijn we met onze persoonlijkheid allemaal in te delen in grofweg vier kleuren: rood, geel, groen en blauw. Een sterk team bestaat dan ook uit verschillende kleuren zeg ik altijd maar. Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken met je collega(‘s). Ieder heeft zijn of haar eigen sterke eigenschappen die men mee brengt. Ben jij ook benieuwd welke kleur jou tekent en welke kleur bij je collega past? Bekijk welke goede eigenschappen jij meebrengt op de werkvloer:

Rood: Je neemt graag het initiatief en bent bijzonder geschikt als kartrekker. Graag heb je een voortrekkersrol. Je bent een zichtbare presteerder en je bent resultaatgericht. Ook vraag je veel van jezelf en anderen. Je bent direct in je communicatie en aarzelt niet om te zeggen waar het op staat.

Samengevat:
Je bent daadkrachtig
Je bent direct
Je bent een doener
Je bent doelgericht

Geel: Jij bent een gemakkelijke prater en legt ook gemakkelijk contact met mensen. Vaak word je vergeleken met een luchtig type. Je bent vooral levendig, positief ingesteld, spontaan, enthousiast en je kan gemakkelijk anderen inspireren of mee nemen in je boodschap. Praten en sparren daar ben je goed in en je staat met jouw verhalen snel in de belangstelling bij anderen. Doordat je communicatief bent ingesteld zijn anderen ook graag in jouw buurt.

Samengevat:
Je toont interactief
Je bent inspirerend
Je bent invloedrijk
Je bent initiërend

Groen: Je staat niet op de voorgrond, doet onopvallend je werk, je bent gericht op anderen en je bent attent. Jij bent een uitstekende teamplayer, omdat je altijd oog voor de ander hebt. Je bent vriendelijk, aardig en loyaal, maar ook empathisch en begripvol. Conflicten vind je vervelend en je bent gericht op harmonie.

Samengevat:
Je werkt stabiel
Je kunt goed samenwerken
Je bent sympathiek
Je bent support gevend

Blauw: Je bent praktisch, rationeel ingesteld en hebt behoefte aan controle. Je kracht is oog voor perfectie. Je hebt een neusje om fouten op te sporen en je werkt heel gestructureerd, ordelijk en systematisch. Details ontsnappen niet snel aan jouw aandacht en je past ook prima in beroepen waar in grote mate van nauwkeurigheid en zorgvuldigheid wordt vereist.

Samengevat:
Je bent consciëntieus
Je bent goed in calculeren
Je bent controlerend
Je werkt correct

Herken jij je in een van de kleuren of herken jij je collega in een kleur? Óf ben jij misschien niet aan één kleur maar aan meerdere kleuren te koppelen? Bekijk samen met je collega(‘s) welke kleur bij wie past. Veel werkplezier!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave