Hoe kijken wij naar jouw cv?

Hoe kijken wij naar jouw cv?

Latent op zoek of actief aan het solliciteren? Het maakt niet uit wat je positie is, er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Want wat vindt een recruiter eigenlijk van jouw cv?

Een cv is nooit af. Je kunt het document gemakkelijk afstemmen op de functie waarin je geïnteresseerd bent. Begin in ieder geval met de volgende simpele stappen. Daarna kun je finetunen.

1. Zorg dat je contactgegevens duidelijk zichtbaar zijn;
2. Maak van je cv een chronologisch document, gebruik jaartallen inclusief de maanden en noteer deze van meest recent naar het verleden. (chronologisch omgekeerd dus);
3. Noteer bij de relevante functies je taken puntsgewijs, zodat deze gemakkelijk te lezen zijn. Alleen een functietitel benoemen is niet voldoende, elk bedrijf en elke werknemer kan een andere invulling geven aan de desbetreffende functie. Noteer dus goed wat jouw specifieke taken zijn, kort en bondig;
4. Let op spelfouten! Het is een no-go om een spelfout in je cv te hebben. We zijn allemaal mens, maar zorg dat je altijd een ander extra laat controleren;
5. Geef aan wanneer je referenties kunt presenteren. Deze zullen nooit zonder jouw toestemming gebeld worden, echter, het toont aan dat een oud leidinggevende met vertrouwen wat meer over jou als collega wil vertellen.
6. Spiegel bepaalde termen uit de vacature in je cv.

Hier begint het finetunen van je cv; de reden waarom een cv per sollicitatie aangepast kan zijn. Neem als voorbeeld een commerciële binnendienstfunctie. Organisatie A noemt de functie ‘inside sales medewerker’, organisatie B noemt de functie ‘accountmanager binnendienst’ en organisatie C noemt de functie ‘commercieel medewerker binnendienst’. Lijken de taken overeen te komen met wat jouw functie inhoudt? Lees de vacature goed. Je kunt de termen spiegelen en deze in je cv naar voren laten komen. Op deze manier scant de recruiter jouw cv op de trefwoorden die de opdrachtgever belangrijk vindt.

Naast de inhoud, kun je ook met kleur werken. Wat weet je over de organisatie waar je op solliciteert? Is het een zakelijke organisatie of is creativiteit belangrijk? Maak je cv rustiger of juist kleurrijker, wanneer je je goed verdiept hebt in het bedrijf.

Weet je niet waar te beginnen? Bekijk via deze link “tips voor een top cv” een voorbeeld cv, dit kan je op weg helpen.

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave