Die ene collega…

Die ene collega…

Thuiswerken. Momenteel denk je misschien met heimwee terug aan die ene collega. Of ben je soms stiekem blij, ondanks deze (complexe) situatie, dat je even van ze bent verschoond? 😉

We hebben allemaal wel een collega die er dagelijks voor zorgt dat je met een glimlach naar je werk gaat, puur door dat hij/zij je voorziet van de beste antwoorden, de beste (zowel privé als zakelijk) adviezen of gewoon ontzettende hilarische momenten creëert.

Maar welke “soorten” heb je in de kantoortuin loslopen?

De “carpe diem” collega:
Maandag of vrijdag maakt bij deze collega niet uit, want bij hem of haar is het altijd een goed moment voor een drankje na werk. Deze collega heeft vaak de wildste weekendverhalen, en stelt altijd voor om na werk nog eventjes op het terras te zitten.

De collega die altijd een fantastische lunch mee heeft:
Weet je nog vroeger, toen het klasgenootje met een rolletje snoep op het schoolplein voor 1 dag de populairste was? Tegenwoordig voel je vooral jaloezie naar de collega toe, die altijd een lunch van Michelinster-waarde heeft. Waar deze collega de tijd vandaan haalt? Geen idee…. Misschien toch ook maar eens de wekker iets eerder zetten?

De bezige bij:
Deze collega zit in letterlijk elk team. Natuurlijk moet eigenlijk iedereen de bezige bij zijn, maar er springt er altijd eentje tussenuit. Rennend aan de telefoon, even snel iets eten onderweg naar een meeting, een agenda zonder ook maar één lege pagina, deze collega is altijd druk. Het ziet er in ieder geval wel indrukwekkend uit.

Degene die altijd vrolijk is:
Iedereen stapt wel eens met het verkeerde been uit bed, toch? Deze collega niet. Zelfs wanneer het nog pikdonker is buiten en er een meter sneeuw ligt, komt deze collega lachend binnenhuppelen. Altijd vol energie en vol goede moed begint hij of zij aan de dag. Soms jaloersmakend, maar meestal is deze positiviteit aanstekelijk. Of hoogst irritant voor sommigen 🙂

De grapjas:
In elke groep collega’s zit een sfeermaker. Deze collega is super fijn, want hij of zij zorgt er altijd voor dat iedereen even heeft gelachen tijdens de werkdag. Of het nu grapjes zijn of een leuk verhaal, deze collega zorgt ervoor dat er ook een beetje humor op werk is.

De alwetende collega (het orakel):
Of je nu paperclips zoekt, theedoeken niet kan vinden of de printer werkt niet, deze collega weet alles. Stiekeme voorraden thee weet hij of zij voor je te vinden. Voor alle informatie van het kantoor of lopende zaken moet je bij deze persoon zijn, wat natuurlijk super handig is. Vraag het…. (vul de naam in van die ene collega)

De moederfiguur:
In elk kantoor moet een mama zijn, die ervoor zorgt dat iedereen altijd oké is. Deze collega is degene die het snelst een teamuitje zou organiseren, altijd paracetamol bij zich heeft en meerdere keren per dag vraagt hoe het met je gaat.

Al met al, maken of breken collega’s je dag, wees je daar als collega (op afstand) bewust van 😉

Weet jij al hoe je jouw collega’s onder de prototypen kunt verdelen en bovendien: wie die ene collega is waardoor je de beste verhalen zal kunnen vertellen later, op een gezellige bruiloft of knallende verjaardag..?

En jij? Wie ben jij? Reageer hieronder en blijf gezond en positief!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave