Bekend of succesvol zijn = overal verstand van hebben!

Bekend of succesvol zijn = overal verstand van hebben!

Of het aan de corona pandemie lag, we zaten namelijk veel thuis. Het is mij meer dan ooit opgevallen, met name in talkshows. En… dat zijn er inmiddels wel heel erg veel, Op1/Beau/Jinek/M/Tijd voor Max/Umberto/VI Vandaag/Half8/Khalid&Sophie/Buitenhof/ etc.. etc.. dat daar steeds meer mensen verschijnen die daar gewoon, zonder gêne, doen of ze overal verstand van hebben. Of dat op basis van opleiding of ervaring is maakt blijkbaar niet uit.

Doet mij denken aan het tijdloze duo Koot & Bie. Een van hun typetjes zegt daar “Ik heb het boek dokter Vlimmen gelezen en de film dokter Zhivago gezien. Je zou kunnen zeggen dat ik dokter ben”.

Dit gevoel bekruipt mij bijna dagelijks als ik al die gasten aan de tafels voorbij zie komen.

Ernst Kuipers (toen nog baas van de bedden) wist ineens ook iets van voetbal. Nu blijkbaar iets van politiek (blijft toch ook bijzonder). Gerard Joling, voor de duidelijkheid volkszanger, heeft overal verstand van. Ab, rood wijntje, Oosterhuis (van beroep Viroloog) geeft zijn mening over musicals. En… ik verzin het niet, echt gebeurd… Diederik Gommers met Famke Louise die samen het belang van vaccinatie duiden. I rest my case!

Je kunt als gast ook zeggen… “Dat weet ik niet” of “Dit ligt buiten mijn expertise” maar nee, het ratelt maar door.

Maar dit gebeurt niet alleen aan talkshowtafels. Ook voor diverse beroepen heb je geen diploma of kennis nodig. Je kunt van alles zijn en worden in Nederland. Programmeur, Uitvaartondernemer, Aandeelhandelaar, Liftreparateur, HR Manager etc.. etc..

Ook voor ons vakgebied, Werving en Selectie/Detacheren/Uitzenden zijn er eigenlijk geen beperkingen.

Dat je mede verantwoordelijk bent voor de uitbetaling van salarissen, pensioenen, afdracht belastingen, huisvesting van mensen etc. etc.. maakt dus allemaal niet uit.

Belachelijk natuurlijk. Gelukkig doet onze branchevereniging ABU hier steeds meer aan. Toen wij in 2000 startten huurden wij een pandje en draaien maar. Gelukkig voor onze kandidaten en inleners waren de oprichters geschoold bij hun vorige werkgevers.

Om dit ABU keurmerk te verdienen (en te behouden) moeten wij inmiddels aan strikte eisen voldoen die periodiek getoetst worden. Hierdoor werken onze opdrachtgevers en kandidaten samen met een bureau met goed opgeleide medewerkers. Doe er uw voordeel mee!

Vanochtend werd ik badend in het zweet wakker. Had een heel nare droom. Had net een sollicitatiegesprek gehad met Gordon en zijn hondje Toto….

blog_image:article_kampho_164562461262163d2458f40.jpg:end_blog_image

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave